Skip to main content

Dexion Carton Flow je bistven del v verigi nabave za komponente na premičnem traku ali pri tekočih trakovih. Prevzemna točka je sestavljena iz regala, ki je opremljen s trakovi z valji, ki se uporabljajo za prevoz komponent do točke za montažo. Valjaste trakove se lahko uporablja tudi v skladiščih kot del splošnega logističnega procesa. Natovarjanje na eni strani in iztovarjanje na drugi po principu FIFO (prvi noter, prvi ven).

Dexion Carton Flow sistemi se izdelujejo kot statični, vendar so opremljeni s kolesi, ki se jih lahko zaklene, kar omogoča hitre in enostavne spremembe v razporedu skladišča. Natovarjanje in iztovarjanje sta ločena v dveh različnih prehodih, prevzem se lahko izvaja nemoteno.

Regali so prilagodljivi in dizajnirani ergonomsko; tako se doseže učinkovito rokovanje za delavce.

Skladiščenje v sistemih Carton Flow ima velike ekonomske prednosti, ker se kartoni skladiščijo zelo na gosto in sprostijo talno površino v primerjavi s tradicionalnimi metodama skladiščenja. Zmanjša se tudi oddaljenost in skrajša čas gibanja med policami in točko za prevzem.

Carton Flow sistem se lahko montira kot samostojno stoječa enota, z ali brez koles, ali vgrajena v paletne regale, včasih na spodnjih nivojih pod skladiščenim blagom.

Opcija prilagajanja polic in trakov z valji, zaradi česar zadovoljijo različne zahteve, tvorijo sistem, primeren za številne velikosti in teže paketov. Modularni sistem v kombinaciji z enostavno in hitro instalacijo ob spremembi v razporedu ustvari ponovno montažo po meri uporabnika.

Širina trakov se lahko prilagodi se može prilagoditi z razmakom na 11,5 mm. Trakovi z valji so opremljeni s tirnicami, kar olajša natovarjanje. Razdelilniki usmerjajo blago v ravno linijo, tako ne pride do poškodb. Trakovi z valji so izdelani iz pocinkanega jekla, valji pa so izdelani iz visokokakovostnega polietilena.

Temelj sistema Carton flow je, da je modularen in lahko spremenljiv. Število nivojev se lahko prilagaja; odvisno od metod rokovanja z blagom in škatlami – ročno ali s pomočjo viličarja. Število prevzemov na časovno enoto je neomejeno.