Skip to main content

Ustanovitelj Dexiona je Demetrius Comino, 50-letni Avstralec grškega porekla, kateremu je Velika Britanija postala dom.

Prvotno je ustanovil tiskarno, ki je kmalu začela dobro poslovati, nato pa je začel iskati načine za večjo učinkovitost pri lastnem poslovanju.

Dexion kotni profil z režami je bil odgovor na eno od njegovih vprašanj o učinkovitosti: »Kako izdelati regale za skladiščenje papirja na način, da se lahko hitro razstavijo in ponovno uporabijo?«

Do leta 1947 so njegovi poskusi temeljili na materialu za okvir, ki je bil primeren za konstrukcijske namene Dexiona (stara grška beseda za »pravilno«). Kotni profil z režami je bil močnejši od lesa, lahko se ga je shranilo v delu prostora, ki je bil potreben za shranjevanje lesenega izdelka podobne moči.

Tako je nastal prvi prilagodljiv skladiščni sestav. Dexion je kasneje nadaljeval z izdelavo regalov za palete in regala s policami.

Leta 2005 je Dexion postal del skupine Constructor. Skupina Constructor je bila ustanovljena leta 1856, ime Constructor Group je bilo sprejeto leta 1996, ko je bila izvedena združitev med Electrolux Constructor in Kasten Høvik. Od tedaj je podjetje zraslo po velikosti in ugledu ter postalo vodilno na trgu s politiko prevzemov in rasti.

Leta 2005 je Dexion postal del Gonvarri Material Handling.

GMH trenutno temelji na 5 blagovnih znamkah: Constructor, Dexion, Stålteknik, Kredit in Kasten. Vsaka blagovna znamka se je razvijala skozi desetletja, zato so vse blagovne znamke vodilne na trgu na svojem področju.